donderdag, september 14, 2006

Zweethandjes

Jean-Marie Dedecker ligt onder vuur, wegens het uiten van dopingbeschuldigingen en het niet willen noemen van de namen van de betrokken renners. Volgens mij zit de zaak zo. JM beschikt over informatie waarvan hij heel zeker is. Alleen, deze informatie komt uit zeer betrouwbare bron, maar dat is nog geen bewijs. Bovendien mag JM er vergif op nemen dat zijn bronnen hun staart zullen intrekken als puntje bij paaltje komt, dit wil zeggen als JM namen gaat noemen in de pers. Wie is dan de klos? Juist, JM. Wat is nu voor JM de enige oplossing? Dat een aantal renners en hun entourage zich al dan niet terecht (wie ben ik om daarover te oordelen) zullen aangesproken voelen, en dat ze hem een proces zullen aandoen wegens laster en eerroof. Waar of niet, en of zijzelf of anderen nu betrokken zijn, JM zal toch niks kunnen bewijzen. Maar dan begint het pas. JM wordt nu, met dank aan Tom Boonen en Patrick Lefevere, echt de vrije ruimte ingestuurd, op weg naar zijn zoveelste goal. Hij zal voor de rechter niet alleen de namen van de renners moeten prijsgeven, maar ook zijn bronnen. Die rechter gaat uiteraard verder op onderzoek, en hij roept de bronnen van JM bij zich. Dezen zullen dan onder ede ondervraagd worden. En dan wordt het pas link voor de bronnen van JM. Liegen onder ede is, voorzichtig uitgedrukt, een risico. En zij zullen dus het verhaal van JM moeten bevestigen, gekruid met alle details. En geloof me, dan komen de genoemde renners echt wel in lastige papieren. Op zijn minst worden zij geschorst door hun ploeg, en als Patrick Lefevere consequent is zal hij eisen dat ook hun volledige ploeg wordt uitgesloten van alle Pro-Tour wedstrijden. Wedden dat er op dit ogenblik in de wielerwereld personen rondlopen met zweethandjes?

12 Comments:

At 9/14/2006 03:06:00 p.m., Blogger wim said...

Paul,

Ik lees dagelijks je blog en vind hem geweldig. toch wil ik even volgende kwijt: waarom gaat toch zo een groot percentage van je post over doping ? We kunnen het niet negeren en er niet naast kijken de laatste tijd, maar toch ....

blog ze
Wim

 
At 9/14/2006 03:30:00 p.m., Blogger DieVerr said...

Paul
Ik ben blij dat je geloof hecht aan JM. Hij is dan misschien iemand die hoog en luid van de toren... Maar volgens mij regelmatig met een goede reden. Ook nu weer denk ik dat hij wel eens een punt kan hebben...
Ik heb nog twee puntjes, kan je hierop antwoorden (al dan niet in een blog?):
1. Wielrenners nemen doping, tenminste zo denkt men toch. Persoonlijk denk ik ook dat er wat gepakt wordt, zonder er percentages op te zetten. Triathlon is even zwaar, zoniet zwaarder. Denk je dat het daar even erg is?
2. JM Dedecker als topsportcoördinator. Wat is jouw mening hierover?
Greetz en blogs... :-)

 
At 9/14/2006 03:55:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Inderdaad en waarom dan ook alleen over doping in het wielermilieu. Triatleet Jürgen Zäck heeft net 2 jaar schorsing opgelopen na een positieve controle, maar hierover wordt gewoon gezwegen in de media. En wat zijn nu eigenlijk de resultaten van de huiszoeking uitgevoerd bij Dave Bruylandts: hij werd ook beticht van vanalles en nog wat, maar inmiddels is dit ook al 6 maanden geleden en hoor je er niets meer van! En Jones: openlijk aan de schandpaal genageld wegens epo gebruik, maar achteraf gezien toch niet positief getest! En wat met hogedruktenten: het effect is gelijkaardig aan het effect van epo!

 
At 9/14/2006 04:20:00 p.m., Blogger DieVerr said...

Dat Marion Jones vrijgesproken wordt levert het bewijs wie de allergrootste hypocrieten zijn. De Amerikanen! Dat zit daar vol corrupten, want volgens mij kan het echt niet dat zij niets genomen heeft, nu of in het verleden. (Niet dat ik zomaar wil veroordelen)

Ergens begrijp ik Wim ook wel, er wordt zoveel over doping gesproken, terwijl sport ook gewoon mooi kan zijn. Zonder het daarom weer op te hemelen -> Zoals weergegeven in de lessen biologie ;-)

 
At 9/14/2006 04:51:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

een hogedruktent is niet gevaarlijk voor de gezondheid... Maar levert inderdaad hetzelfde, echter in mindere mate, effect als EPO...

 
At 9/14/2006 06:58:00 p.m., Blogger Hans said...

dus, ofwel snijdt lefevere in zijn eigen vel ofwel geeft hij JM een duwtje om andere ploegen onderuit te halen.

Lefeveres intelligentie hooginschattend gok ik op het tweede.

 
At 9/14/2006 07:02:00 p.m., Blogger wimvdputte said...

Het kan nooit tot een proces komen, want JMDD is senator en geniet politieke onschendbaarheid. Hij kan hoogstens "gehoord" worden.

 
At 9/15/2006 08:12:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

De pretoogjes van JM al gezien als ie weereens herhaalt dat ie geen namen noemt???

 
At 9/15/2006 09:41:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Die pretoogjes hebben me idd. ook gestoord. Heb die opmerking vroeger al meer gelezen maar hij denkt nog altijd dat je politiek bedrijft als judo : de tegenstander vloeren met een yuko.Een wielrenner zal je zeggen dat je de wedstrijd wint als je als eerste over de aankomstlijn rijdt. Benieuwd of JMDD dat ook kan..

 
At 9/15/2006 01:14:00 p.m., Anonymous pol said...

@ wimvdputte:

Parlementaire onschendbaarheid is enkel van toepassing voor uitspraken die gebeuren in de Kamer.
+
De onschendbaarheid is enkel van toepassing in strafzaken. Voor burgerlijke geschillen is ze niet van toepassing.

 
At 9/15/2006 05:39:00 p.m., Blogger wimvdputte said...

Thanks Pol. Ben ook maar een pseudo-intellectueel over die dingen.

 
At 9/15/2006 06:52:00 p.m., Blogger Coach Paul said...

Wim: ok, maar dan moeten de sporters het niet zo bont blijven maken met hun dopingperikelen.

Dieverr: doping bestaat in alle sporten, ongetwijfeld ook in triatlon. Het grote verschil is dat doping jammer genoeg een beetje te veel tot de cultuur van het wielrennen behoort. Het hoort er jammer genoeg bij. Hoewel ik erbij blijf dat het verkeerd is om alle renners over dezelfde kam te scheren. Ik weet perinent zeker dat er bij zijn die grote prestaties doen, clean. Natuurlijk noem ik geen namen :-)

en verder: JM for minister of sports!!!

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home