dinsdag, september 19, 2006

werk aan de winkel

Morgen begin ik aan een nieuwe uitdaging. Samen met prof. Peter Hespel, inspanningsfysioloog van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen, zal ik vanuit het topsport ABC van de KULeuven assistentie verlenen aan Joeri Jansen en zijn trainer Luc Wouters. Geen enkele atletiekkenner die eraan twijfelt dat Joeri een gigantisch talent is. Al in 2001 - hij was toen pas 21 jaar oud - dook hij onder de 1'45"-grens bij een 800 meter. De opvolger van Ivo Van Damme had zich aangemeld, zo leek het toch. Nadien ging hij nog vier keer onder die grens. Zijn beste tijd (1'44'38) dateert al van in 2002 tijdens de Memorial Van Damme, en na 2004 bleef die grens zelfs helemaal onbereikbaar. De overschakeling naar de 1500 meter bleek vooralsnog niet het te verwachten resultaat op te leveren. Nu dient wel te worden gezegd dat het afgelopen seizoen compleet de mist is ingegaan omwille van een stressfractuur. Het is niet verwonderlijk dat Joeri op 27-jarige leeftijd zo stilaan begint rond te zeulen met het etiket van eeuwige belofte. Ook is het niet verwonderlijk dat niet iedereen nog gelooft dat hij de torenhoge verwachtingen alsnog zal kunnen inlossen. Het zal niet gemakkelijk zijn. We gaan een team rond hem bouwen dat in hem gelooft. Dat is al een eerste stap. Er zullen daarna nog heel wat stappen moeten gezet worden. Er is werk aan de winkel.

7 Comments:

At 9/19/2006 02:01:00 p.m., Anonymous Mike said...

Toch wel bewonderenswaardig dit soort initiatieven. Veel trainers zouden dit aan zich voorbij laten gaan...

 
At 9/19/2006 02:20:00 p.m., Blogger DieVerr said...

Veel succes alvast!
Mijn persoonlijke mening is wel dat er bij Joeri Janssen ook op het mentale vlak werk is, misschien te broos? (Makkelijk gezegd, ik weet het...) Nu als de fysieke trainingen er op verbeteren, zal hij zich misschien ook mentaal sterker gaan voelen. Zo is het ook bij Nys gegaan...

 
At 9/19/2006 06:19:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik ben een grote fan van jou, overal waar je 'je handen tussen steekt' eindigd op een mega succes. Ik twijfel er dan ook niet aan dat Joeri Jansen uiteindelijk de hoge verwachtingen waar zal maken.

 
At 9/19/2006 08:54:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

aaaa

 
At 9/19/2006 09:14:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dat er een inspanningsfysioloog eens werk maakt van Joeri kan ik alleen maar toejuichen. De testresultaten zullen eindelijk eens een duidelijk beeld geven van zijn huidige conditie. Aan de trainer dan om te evalueren en te besluiten als de schema's die Joeri gevolgd heeft de juite uitwerking hebben gehad. Hopelijk is het resultaat van de testen positief. Naar mijn bescheiden mening heeft Joeri toch enkele fouten gemaakt in zijn voorbereiding de laatste jaren. De Hollanders achterna lopen naar Kenia, Zuid-Afrika.... lijkt mij een simpele manier van zich voor te bereiden. Ik heb niets tegen die buitenlandse (hoogte)stages, als hetgeen wat men daar uitvoert wetenschappelijk verantwoord is. Immers, op hoogte gaan met een atleet is niet zo simpel. Hier in België denkt men, als men een hoogtestage achter de rug heeft dat alles koek en ei is. Ik ben blij dat jij een eens gaat meekijken Paul. Ik zou je nu kunnen zeggen welk zwak punt je bij Joeri zal vinden. Dat zal ook wel de reden zijn waarom Joeri de verwachtingen op de 1500 m niet waar gemaakt heeft. Succes.

 
At 9/20/2006 02:42:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Jongens jongens,

sommigen doen alsof Paul deze atleet uit liefdadigheid opneemt.

Dit is het dus duidelijk niet. Coach paul is en professionele ( en een verdomd goede) trainer. Hij doet dit deels als broodwinning.

Als je trouwens naar het profiel van al zijn atleten kijkt dan merk je gelijkenissen. Joeri past daar perfect in en zal net als alle andere presteren op niveau.

het weze gezegd.

 
At 9/20/2006 09:34:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Omkadering is inderdaad ontzettend belangrijk, en het is verdomd moeilijk om de juiste mensen te vinden. Veel zogezegde 'kenners' bieden zich aan, dikwijls kunnen deze heren zich goed verkopen, en daar trappen helaas zeer veel atleten in. Maar zeer vaak is het veel blabla, maar weinig boemboem... Ik hoop dat Paul een meerwaarde kan bieden voor Joeri, afspraak volgende zomerseizoen....

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home