zaterdag, september 23, 2006

wereldkampioen

Morgen lig ik languit in de zetel, zeker weten. Een hele horde renners zal dan immers in en rond Salzburg rondjes draaien, knokkend voor dat unieke moment de gloire, voor die trui die een levenslange en daarom net geen eeuwige roem garandeert. Voor miljoenen mensen zullen Landis, Ullrich, Basso, Fuentes en quanti tutti ver weg zijn. Donderdag was ik al bijzonder benieuwd naar de prestatie van Stijn Devolder, een poulain van me in nu al al te lang vervlogen jaren. Ik word oud, ik voel het, ik weet het.
Volderke deed het met zijn dertiende plaats in het W.K. tijdrijden behoorlijk, minder goed dan hij verwachtte, minder goed dan ik hoopte, dat is zeker. Maar toch, met een stugheid, eigen aan West-Vlaanderaars, wroet hij zich jaar na jaar iets dichter naar de top. Elfde in de eindafrekening van de kleinste der grote ronde, il faut le faire. Je moet er verduiveld hard voor kunnen fietsen, op het vlakke en in de bergen.
Zondag gaat het echt gebeuren voor Stijn. De allergrootsten gaan elkaar beloeren, na herhaalde en geneutraliseerde pogingen van Valverde en Bettini. En dan zal het moment van Volder komen. Als een valse trage zal hij wegrijden uit het peloton, met een grote molen, loosweg op zijn Zoetemelks, zonder omkijken. Tom Boonen zal zich gevangen voelen, en na enige aarzeling zal hij zich in hoogsteigen persoon op kop zetten van het peloton, zich oprichten en breed zwaaiend alle achtervolgingswerk onmogelijk maken. En Stijn? Die wordt wereldkampioen. Wedden?

9 Comments:

At 9/23/2006 09:17:00 a.m., Blogger Geert Gitaar said...

het zou zéér mooi zijn !!!

 
At 9/23/2006 09:23:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Denk dat we een aantal grote kanshebbers hebben. Stijn is er zeker één van, denk dat het parkoers hem wel ligt.Eigenlijk hebben we een vrij jonge generatie van toch een aantal klasserenners die kunnen meespelen op het hoogste niveau. Dat belooft voor de komende jaren. Belangrijkste element zal de ploegspirit zijn , zoals je aangeeft.
Duimen voor België.

 
At 9/23/2006 09:27:00 a.m., Anonymous marlon vanco said...

Volderke wereldkampioen, Boonen zou in de wolken zijn, desnoods meesterknecht spelen, zeker weten. Onze jonge generatie renners heeft charisma, dat is een feit en dat is ook al meer dan een decennium geleden. Toch nog hoop, ondanks die plotse witte ridders onder de bobo's?

 
At 9/23/2006 09:37:00 a.m., Anonymous marlon vanco said...

Vers van DS-pers: Jean-Mi Dédé is gisteren met de namen van 20 renners naar het gerecht gestapt, waaronder deelnemers WK (beweert hij), eveneens de naam van iemand die zich bezig houdt met de vorming van renners binnen de wielerbond. Tja, zijn timing is wel perfect, zelfs bangelijk...

 
At 9/23/2006 10:08:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Inderdaad , mmesterlijke timing. Alle aandacht is meteen verplaatst van Salzburg naar Oostende , de woonplaats van JM. Als het klopt zal/zullen er daar enkele morgen met een bang hartje fietsen denk ik. Hopelijk kan er gerechtelijk een en ander bewezen worden en komt er snel officiele duidelijkheid (niet : uitlekken van SMS-en , insinuaties etc...). Waar de eerste huiszoeking volgende week? Coach mogen we jouw blogspot gebruiken voor een pronostiekje? ;-)

 
At 9/23/2006 11:17:00 a.m., Blogger Etienne Devillage said...

Geloof het of niet maar zelfs hier in Kinshasa zullen er een paar Vlamingen Volderke aanmoedigen. Onze Duitse, Franse en Spaanse collega's hier zullen weeral jaloers zijn op onze Belgskes ...hoop ik!

 
At 9/23/2006 12:47:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Etiennne,

Idem dito hier in Kigali, hopelijk kunnen we weer een jaar genieten van een beldische wereld kampioen.

Paul,

Enige reactie aangaande den onozelaar die Sven voor het gerecht gaat dagen?

Greetz Peter uit Kigali

 
At 9/23/2006 03:53:00 p.m., Blogger bewa said...

Mooi scenario Paul!
Ik duim met je mee, maar ben al tevreden als er een Belg wint.

 
At 9/24/2006 07:27:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Bettini ging zicht naturaliseren als Belg ? Of heb ik dat gedroomd ?

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home