woensdag, september 27, 2006

Verstillen

Vandaag was er in het BLOSO-sportcentrum te Herentals schoon volk verzameld. Zeg nu zelf: Kim Gevaert, Katleen De Caluwe, Elodie Ouedroago. Marc Herremans, Sven Nys, Peter Croes en Dirk Van Gossum mochten verder het decor verzorgen... En dat allemaal voor de documentaire “To Walk Again” die gedraaid wordt onder de regie van baron Stijn Coninx.
Met deze documentaire wil Stijn Coninx aantonen dat iedereen wel ergens in meer of mindere mate een handicap of moeilijkheden moet overwinnen om zijn doelen te bereiken, dat ondanks alles het de moeite waard is en blijft om te vechten met de middelen die je (nog) hebt. Hoewel het verhaal van Marc Herremans de rode draad vormt in het geheel, is Marc’s doorzettingsvermogen niet het enige dat in beeld wordt gebracht. Er komen nog een aantal recht naar de keel grijpende getuigenissen van mensen die niet gespaard zijn in het leven voor in de film.
Ik heb de hele productie van dichtbij mogen en kunnen volgen, en ik heb gezien met welke empathie en fijn-gevoeligheid Stijn, eigen aan zijn eigen persoonlijkheid en ook ingegeven door eigen ervaringen, zijn verhaallijn heeft ontwikkeld. Het wordt een mooie productie, die zal verstillen en doen nadenken. Misschien moet dat wel eens meer gebeuren.

3 Comments:

At 9/28/2006 01:30:00 p.m., Blogger bewa said...

Daar wordt je inderdaad wel even stil van.
Een duidelijke en prachtige boodschap.

Wanneer wordt de documentaire verwacht?

 
At 9/28/2006 01:36:00 p.m., Blogger Coach Paul said...

in principe komt de documentaire in de bioscoop begin maart 2007, op televisie (VRT) in september.

Paul

 
At 9/28/2006 02:31:00 p.m., Blogger DieVerr said...

persoonlijk vind ik het ook goed dat er niet alleen aandacht is voor de prestaties van Marc. Hoedje af, daar niet van...
Ik kijk zeker!

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home