woensdag, september 13, 2006

Stormpje in een glasje water

Jean-Marie Dedecker heeft nog maar eens met scherp geschoten, keet geschopt, de kat de bel aangebonden, en hij is als een olifant door een porceleinkast geraasd. Hij dwingt me dus dubbel productief te zien in mijn weblogactiviteiten. Volgens de senator gingen drie Belgische toprenners in februari op dopingkuur in Italië. Kostprijs: 24.000 euro. Gevolg: verontwaardiging alom in "het" wereldje. Vooral Tom Boonen voelt zich aangesproken. Ook Patrick Lefever, sinds 1 januari 2005 dopingbestrijder par excellence is des duivels, en hij dreigt met een rechtzaak. Eigenaardig.
Punt 1: Tom hoeft zich niet aangesproken te voelen. Zijn naam is niet gevallen, en binnen het begrip "toprenner" vallen in België nog wel een aantal andere namen. Tot nader orde is er geen enkele aanduiding dat Boonen aan het spul zit.
Punt 2: Patrick Lefever zou net blij moeten zijn dat hij steun krijgt van JM in zijn strijd tegen doping. Hij zou al zijn medewerking moeten verlenen om die namen op tafel te krijgen.
Punt 3: Van dat proces komt niks. JM Dedecker is zonder twijfel bijzonder goed geïnformeerd. Als het tot een rechtzaak komt, dan gaan er waarschijnlijk te veel dekseltjes gelicht worden, en daar zijn de betrokkenen niet mee gediend.
Het zal dus weer bij een stormpje in een glasje water blijven. Jammer.

15 Comments:

At 9/13/2006 09:48:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Olifant Dedecker zou beter zwijgen, durft hij zijn handen in het vuuur steken en zeggen dat zijn judoka's clean waren in de tijd dat hij trainer was? Ik denk het niet. Trouwens hij is nu politieker, wat in dat wereldje omgaat daar is de doping het in we wielersport niets tegen.

 
At 9/13/2006 10:03:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Beste anonymous, als jij het zo goed weet hoe het in dat wereldje en de wielerwereld eraan toegaat waarom durf jij dan niet eens openlijk feiten op tafel neer te leggen. Jij doet eigenlijk hetzelfde als wat je meneer Dedecker verwijt. Ik sluit me meer aan bij Paul, het is vooral zeer opvallend hoe gepikeerd Lefevre is over de uitspraak van Dedecker, hij voelt zich toch wel aangevallen als men eventueel zijn renners in verdenking brengt maar was het niet hij die 1 van de meest bekende zondaars(virenque) terug bracht naar de top, heeft men dan niet het recht om zijn woorden in twijfel te trekken.

Soit, het zal toch weer bij deze uitspraak blijven schat ik, over het schandaal Feuntes blijkt het ook wel stiller te worden, wat met de rest van die 200atleten??? Er zaten toch maar 56 renners bij als ik het goed heb. Wanneer wordt dit boekje eens opengedaan?

 
At 9/13/2006 10:30:00 a.m., Blogger DieVerr said...

Men verwijt de Dedecker vaak hypocresie, maar eigenlijk valt dat best mee hoor... De grote hypocriet hier is Lefever, hoe hij als een gek tekeer gaat tegen dopingzondaars (verbaal dan toch), terwijl hij ook een aantal renners in dienst heeft of had die betrapt/verdacht zijn (Museeuw, Virenque,...). Hij is een van de grootste schijnheiligaards in heel het milieu... Toch wat betreft doping, want hij dwingt bij mij ook respect af op andere gebieden. Paul geef ik 100% gelijk als hij zegt dat de beste reactie van Lefever hier meewerken zou zijn... MAAR stel dat er één van zijn renners (Boonen of een andere) bij betrokken is... Dan heeft hij sponsorperikkelen. Dedecker heeft weer gelijk... Hoe ist mogelijk?
Nee, ik sluit me aan bij Paul, JM zal zeker goed geinformeerd zijn. Ik vind trouwens dat Dedecker misschien wel geschikt zou kunnen zij als topsportcoördinator of minister van sport... Of ga ik hier mee te ver, Paul en anderen?

 
At 9/13/2006 10:37:00 a.m., Anonymous Mike said...

Spijtig dat het blijft bij opmerkingen die een aantal mensen in verdenking zouden kunnen stellen, zonder dan voluit dit probleem te proberen aanpakken via het gerecht (als je toch zo zeker bent).
Als het niet tot een rechtszaak komt omdat er teveel dekseltjes zullen gelicht worden, dan blijven we alweer zitten met een wrange smaak bij prestaties van al Lefever's pupillen. En misschien zitten er wel een paar zuivere bij... wie weet?!

 
At 9/13/2006 10:52:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Dat boonen zich aangesproken voelt is normaal . Als De decker antwoord "ik zeg niets " ( met daarna een lange stilte) op de vraag of hij boonen bedoelt , dan vind ik het normaal dat Boonen zich aangesproken voelt . Als je A zegt moet je B zeggen .

 
At 9/13/2006 11:10:00 a.m., Anonymous Mike said...

Boonen daagt Dedecker voor rechter
Wereldkampioen wielrennen Tom Boonen daagt VLD-senator Jean-Marie Dedecker voor de rechter.
Toch niet in een glas water??? (Bron: De Morgn)

 
At 9/13/2006 12:20:00 p.m., Blogger Coach Paul said...

Als die rechtzaak er echt komt, en er wordt wat boven gehaald, dan is de actie van JM niet voor niks geweest!

Coach

 
At 9/13/2006 01:48:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lefevre koerste vroeger met een goede kennis en wees er zeker van. Hij zat er ook aan. Het woord "schijnheilig" past hem perfect. Kijk eens naar het schijnheilig gezicht van Musseeuw.
1 pot nat.

 
At 9/13/2006 01:53:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Pas op van diegene die verkondigen hoezeer ze tegen doping zijn. Een brandstichter staat ook over het algemeen tussen het publiek wanneer de brandweer aan het blussen is. Paul, je bent de juiste man op de juiste plaats. Inderdaad jammer dat het terug bij dat stormpje gaat blijven, voor mij mag het een enorme windhoos worden

 
At 9/13/2006 03:12:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

help!! ik kan niet volgen met alle blogs and comments...........

 
At 9/13/2006 08:57:00 p.m., Blogger pietje velo said...

Zojuist op Terzake(Canvas): debat met Jean-Marie Dedecker en Tom van Damme, woordvoerder van de wielerbond.
Uiterst interessante discussie, waarbij ik JM vaak moest bijstaan. Je kan van JM Dedecker zeggen wat je wil, zijn kop in het zand steken doet hij niet.

 
At 9/13/2006 11:23:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

Een meesterlijke zet van J-M Dedecker, dit is een win-win-situatie. En of hij goed ingelicht was: laat ons daar maar zeker van zijn. Hij is nu de klauwende kat die nog even met de spartelende muizen speelt. Zijn prooi gaat hij niet meer lossen, de politieke publiciteitsmolen draait op volle toeren en de laffe Lefevere bijt in zijn eigen staart. Een schoon schouwspel, maar ocharme Tom Boonen?

 
At 9/14/2006 09:03:00 a.m., Anonymous Hans B said...

Patrick Lefever als dopingbestrijder vindt dat JM Tom beschuldigt van dopinggebruik terwijl Tom zijn naam niet eens is gevallen?! Persoonlijke interpretatie zou ik zeggen maar brengt je nergens in de rechtbank.

Wanneer je als "dopingbestrijder" nieuws verneemt dat er renners een dopingkuur zouden gevolgd hebben dan ben ik van de mening aangedaan dat hij als "dopingbestrijder" eerst kennis moeten nemen van de feiten om daarna, afhankelijk van aanwijzigingen, actie te ondernemen. Met andere woorden zou hij alleen maar blij moeten zijn, wederom als "dopingbestrijder", dat de sport weer een stukje gezuiverd zou kunnen worden. Al is dat dankzij een Senator die al dan niet aan een verkiezingscampagne bezig zou zijn.

Voor mij lijkt het erop dat Patrick Lefever zijn titel als "dopingbestrijder" eerder als afleiding gebruikt (iemand ooit "Wag the dog" gezien?)dan wel daadwerkelijk trachten de doping te bannen uit de wielersport. Uiteraard is dit mijn persoonlijk interpretatie op het hele verhaal.

Pot Belge is ook in deze context niet misplaatst dacht ik zo.

I rest my case!

Hans B

 
At 9/14/2006 09:08:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Misschien schuilt er waarheid in het verhaal van Dedecker misschien ook niet. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij zich laat opmerken door grootspraak maar die achteraf niet kan hardmaken.Van Rossem en Nihoul hebben indertijd ook aangekondigd dat zij vele namen gingen noemen, dat waren weliswaar politieke namen , maar daar is ook nooit wat van gekomen. Denk persoonlijk dat hier hetzelfde aan de gang is. Maar hij is toch in beeld geweest he. Verder meet Dedecker zich journalistieke allures aan door te stellen dat hij zijn bronnen niet kan noemen.Ook in de media hebben we dat geregeld gezien in het verleden. Dedecker is echter politicus , geen journalist (zelfs niet wanneer zijn smoeleke regelmatig op actua TV te zien is.)

 
At 9/14/2006 10:09:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Helemaal akkoord met het zich verschuilen achter geheimhouding van de bronnen. Ikzelf heb vernomen uit zeer goede bron dat één van de topcoaches in Belgie , coach van topveldrijders , toptriatleten en andere atleten , zijn sporters regelmatig dopingprogramma's voorschrijft. Maja , ik heb geen bewijzen , mag dus geen namen noemen en mag ook mijn bronnen niet prijsgeven. Maar het gaat wel over een topcoach.

PS Voor alle duidelijkheid : het is maar een graptje he Paul , maar toont wel het gevaar aan van ballonnetjes die opgelaten worden.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home