zaterdag, september 16, 2006

Manana

Morgen, in Erpe-Mere, begint Sven eraan. Ondanks de gemiste wereldtitel is hij dit seizoen opnieuw de te kloppen man. We twijfelen er echter niet aan dat er weerwerk zal komen, morgen al van Vanthourenhout, Vervecken en vooral van dorpsgenoot Niels Albert. Het was deze week niet echt gemakkelijk om het juiste trainingsprogramma op te stellen. Enerzijds is de wedstrijd van morgen niet belangrijk, en dus moet er niet echt afgebouwd worden. Anderzijds is het nooit slecht om al in de eerste wedstrijd een klopke te kunnen uitdelen aan de concurrentie. Een beetje frisheid lijkt dus aangewezen. Wat dan, hard trainen of niet? Omdat er volgende week woensdag en zaterdag een wedstijd geprogrammeerd staat, hebben we er uiteindelijk voor geopteerd om deze week nog vrij hard te trainen. Dit was zijn weekschema:
maandag: 50' rustige duurloop + 120' souplesse, lage hartslag
dinsdag: 240' duurtraining, waarvan 2 uur achter de moto (gem. 37.9 km/u)(zie inzet)
woensdag: 120' souplesse op de weg + 120' crosstraining met accent op korte, explosieve inspanningen
donderdag: 270' duurtraining, souplesse, lage hartslag
vrijdag: 30' jog + 120' duurtraining, souplesse
zaterdag: 120' losrijden
Totaal: 20 uur training op 6 dagen.

Ook Marc Herremans en Luc van Lierde liggen op schema voor de Ironman. Luc zal deze week 18 km gezwommen hebben, 520 km gefietst en 60 km gelopen. Dat lijkt me meer dan genoeg voor hem. Hij voelt zich trouwens van week tot week sterker worden.
Marc is momenteel op stage in Lanzarote. Bij hem groeit het vertrouwen van dag tot dag. Onder het goedkeurend toeziend oog van Dirk Van Gossum traint hij als een bezetene op het eiland dat hem niet gunstig gezind was. Ik heb dagelijks contact met Marc, en iedere keer opnieuw bekent hij ootmoedig dat hij, nog maar eens, meer heeft getraind dan op zijn schema staat. "Morgen doe ik wat minder" zegt hij dan. Morgen, manana... Hij lijkt wel een echte Spanjaard.

11 Comments:

At 9/17/2006 12:00:00 a.m., Anonymous marlon vanco said...

Coach Paul, ik weet dat je het niet graag hoort, maar nogmaals: haal Sven toch weg uit die cyclocross, zet die klassebak voltijds op een mountaine-bike en binnen het jaar train jij een absolute wereldtopper, later lonkt het olympisch goud. Met kussen van zijn schoon madam :-)

 
At 9/17/2006 08:56:00 a.m., Blogger Coach Paul said...

Marlon,

misschien heb je wel gelijk. Maar wie zei ook weer: beter 1 vogel in de hand dan...

Coach

 
At 9/17/2006 06:34:00 p.m., Anonymous mathieu said...

echt leuk dat je ons laat meekijken naar één van svens trainingsgrafieken!!

 
At 9/17/2006 07:01:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wel blijkbaar heeft de trainingsarbeid van Sven iets opgeleverd. Eén speldeprik uitdelen was voldoende om de tegenstanders definitief achteruit te slaan. Hoop dat het de voorbode is van een goed seizoen.

 
At 9/17/2006 07:29:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

prachtschema, maar waaw dat hij dat ook kan uitvoeren
iets om nogal wat zogenaamde topsportcoaches mee te confronteren..wat brachten zij al bij ?

 
At 9/17/2006 08:46:00 p.m., Anonymous Anakin said...

Allez, de kop is er af voor sven

 
At 9/17/2006 10:23:00 p.m., Blogger pietje velo said...

Goeie start van Sven Nys. Knap dat hij veldrijden, mtb en wegkoersen blijft combineren. Hopelijk doet hij dat de volgende jaren opnieuw met nóg iets meer de nadruk op het mountainbiken. Een sport die op wereldniveau toch meer voorstelt dan het veldrijden, behalve in België dan. Vandaag naar de GP Roel Paulussen gaan kijken. Knappe wedstrijd op ongelooflijk mooi parcours. Spijtig dat de vrt daar geen beelden van kan laten zien. Veel schoner dan de zoveelste saaie etappe uit de Vuelta.
Hopelijk haalt Sven de olympische spelen in Peking. Een olympische medaille zou de kroon op zijn carriere zijn. Maar het wordt o zo moeilijk...Trainer en atleet; het wordt een mooie uitdaging! Alvast veel succes.

 
At 9/17/2006 11:02:00 p.m., Blogger Coach Paul said...

Dag Pietje,

analyse van de rondetijden van de vorige WB mountainbike maakt duidelijk dat Sven zeker al de top-10 aankan, zonder specifieke voorbereiding. De 80ste startplaats is de dooddoener geweest.Zo reed hij bijvoorbeeld de 3° (-4), de 4° (-18), de 5° (-9), en de 6° (-3) (7° ronde even snel) ronde sneller dan de negende in de eindstand (er waren 9 ronden). Probleem was nog de zeer trage 1° ronde wegens slechte startpositie, en de zwakke laatste ronde, deels omwille van het slopende achtervolgingswerk dat geen enkel moment van verpozing toeliet. Maar het komt goed. Even geduld nog.

Coach

 
At 9/18/2006 10:07:00 a.m., Blogger pietje velo said...

Ja, ik had al zoiets vernomen uit één van je vorige blogs. Ik twijfel er trouwens niet aan dat het goed komt met Sven Nys in het mtb'en. Hij heeft er het talent, verstand en karakter voor. Er zit echter maar 1 ding op om zijn goede prestaties op de fiets om te zetten in goede uitslagen. Dat is ervoor zorgen dat Sven volgend seizoen een betere startplaats kan bemachtigen in de belangrijke wedstrijden. En daar zal hij veel wedstrijden voor moeten rijden.
Uit Nys zijn commentaren in de media kan ik afleiden dat hij deze mtb-uitdaging zeker ziet zitten. Stiekem denk ik dat mtb zijn hobby is en veldrijden zijn beroep:)

pietje

 
At 9/18/2006 12:59:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

vraagje, startpositie voor de OS MTB, wordt die bepaald door wereldranking in 2008 of doen ze dat daar anders? bevoorbeeld een soort kwalificatieronde rijden waarbij de snelste eerst positie mag kiezen ofzo?

 
At 9/18/2006 01:43:00 p.m., Blogger Coach Paul said...

wordt bepaald door wereldranking

Coach

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home