donderdag, augustus 10, 2006

Knap werk

Kim deed wat van haar verwacht werd. Ze deed zelfs meer. Ze werd niet alleen Europees kampioene, ze zette bovendien nog eens een tijd neer die elke vorm van minimalisering of relativering in de kiem smoort. Niemand van de afwezigen deed beter dit jaar, punt. Geen gezever deze keer over falende apparatuur en andere lulkoek. Simply the best. Ik ga zelfs verder, mischien zelfs simply the best in een dopingvrije sprintwereld. Kim heeft zeer veel te danken aan haar coach Rudi Diels, altijd daar in goede en slechte dagen. Hij is het die elf jaar lang heeft gewerkt met Kim. Stap voor stap heeft hij een ruwe diamant bijgeslepen tot een prachig juweel. Zonder overhaasting, maar toch gedreven, gepassioneerd. Om er nog maar eens op terug te komen, ik heb het hier over een man met een visie, een kenner, een vakman. Knap werk, Rudi!

10 Comments:

At 8/10/2006 01:39:00 p.m., Anonymous Ken said...

Schitterende prestatie van Kim ! Hopelijk is ze voldoende gerecupereerd om op de 200m een zelfde prestatie neer te zetten en ook hier haar recordtijd van het BK te bevestigen. Ik ga alvast weer vol spanning voor de tv zitten vanavond om ons belgisch juweeltje weer in actie te zien. Tom Boonen moet dezer dagen een stapje opzij zetten (maar hij zal het niet zo erg vinden denk ik).

Groeten

 
At 8/10/2006 02:21:00 p.m., Blogger Etienne Devillage said...

Achter iedere goede atleet staat een sterke trainer!

 
At 8/10/2006 05:34:00 p.m., Blogger rob-web said...

In de atletiek geldt vaak de quote 'de atleet maakt de trainer'. Bij Kim is echter jarenlang zeer degelijk en goed onderbouwd gewerkt en denk dat we gerust kunnen zeggen dat hier geldt 'de trainer maakt de atleet'. En zo zou het verdorie ook moeten, helaas is dit zelden het geval...

 
At 8/10/2006 08:13:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

paul, ik denk dat aanstaand atleet koen echt wat nood heeft aan peptalk ;)

 
At 8/10/2006 10:39:00 p.m., Anonymous Paul said...

is weer gebeurd zie. Van die peptalk enzo

 
At 8/11/2006 09:24:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

En wat zien we weer in de krant staan? Ja kampioen, maar met welke tegenstand? Wie anders da nIvan Sonck, is hij nu een gefrustreerde ex-atleet en zijn frustratie uit op mensen die het absoluut niet verdienen maar eerder de hemel in zouden geprezen moeten worden in ons landje dat hoegenaamd op topsportniveau helaas nog altijd niet veel voorstelt(ondanks kim´s medaille, de kanppe prestatie van hellebaut of wereldtitels van nys, boonen, everts)

 
At 8/11/2006 10:16:00 a.m., Anonymous marc said...

ik wou nog even op je vorige post reageren, Paul. De heel knappe vierde plaats van Beyens bewijst dat je overschot van gelijk hebt met je stelling. Wie weet wat had er ingezeten indien hij rustig kon pieken naar dit toernooi. ja het is een kwestie van vertrouwen hé, harde cijfers zijn controleerbaar.
oprechte waardering voor je artikels, paul.

 
At 8/11/2006 12:59:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Marc,
De resultaten van Beyens tonen evenzeer aan dat zelfs Paul er soms naast zit (hetgeen ze volgens jou aantonen is slechts een hypothetisch verhaal). Voor Beyens is de huidige werkwijze misschien de beste. Net voor het kampioenschap die extra prikkeling om toch die sterke tijd te lopen voor de selectie. Dan een korte periode decompressie waar de trainingsarbeid van de weken tevoren doorwerkt om dan pas echt te vlammen op dat kampioenschap. Bij gebrek aan een "echte" visie (en objectieve maatstaven die het publiek wil zien als het om overheidsgeld gaat), is het misschien beter om te selecteren met verschillende criteria: bijvoorbeeld een set van criteria waarvan sommige op continuïteit duiden, anderen op die ene toptijd en nog andere op groeimarges. Met zo'n systeem zou de omkadering van de atleet idealiter de keuze maken om te mikken op dat criterium dat het beste past bij de persoonlijke planning en mogelijkheden.

 
At 8/11/2006 04:52:00 p.m., Anonymous marc said...

anonymus, jouw redenering getuigt van doorzicht en intelligentie waarvoor mijn oprechte waardering.
vriendelijke groeten. marc.

 
At 8/11/2006 05:34:00 p.m., Anonymous Paul said...

beste anonymous,

niemand zal weten of Beyens zonder die extra wedstrijd niet beter zou hebben gelopen. Ik ga ervan uit dat een atleet tijdens de laatste 2 weken vóór een kampioenschap een eigen planning moet kunnen maken, en niet kan/mag gedwongen worden om eens te meer voluit te gaan. Past deze wedstrijd in die planning, goed, maar dan gaat het om iets heel anders. Ik stel bovendien alleen maar vast dat hij tijdens de Nacht in Heusden niet geselecteerd werd, wegens 2 hondersten te traag. Blijkbaar was er geen geloof in het talent en/of de huidige mogelijkheden van Beyens. Mocht het hem een week later niet gelukt zijn om God weet welke reden ook (bijvoorbeeld verkoudheid of letsel), dan had men Beyens, die dus blijkbaar wel het talent en de mogelijkheden heeft om op het E.K. een medaille te halen, gewoon thuis gelaten. Jammer toch?

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home