maandag, augustus 07, 2006

Brief aan Ivan Sonck

Beste Ivan, ik ken je al heel wat jaren, hoewel onze contacten in de meeste gevallen eerder sporadisch te noemen zijn. Ik ken je als een rechtlijnig journalist, een kenner die geen blad voor de mond neemt. Vooral aangaande de dopingproblematiek vertoon je een bewonderenswaardige rechtlijnigheid, nooit bang om namen te noemen. Ik veronderstel dat de gebeurtenissen van de laatste weken minstens een aanzet gegeven hebben tot een glimlach op je gelaat. Toch vermoed ik dat een victorieuze "zie je nu wel" is er niet bij geweest, overtuigd als je al jaren was van je grote gelijk. Tot daar mijn meegaandheid. Meer problemen heb ik (maar wie ben ik?) met een andere, onwrikbare en halsstarrige houding. Morgen loopt Kim Gevaert haar eerste wedstrijd op het E.K.. Ik vermoed dat ten huize Sonck de messen al geslepen worden, voor zover ze niet al vlijmscherp en goed geölied klaar liggen. Of wordt het deze keer een heuse hakbijl? Als Kim niet wint wordt het wel al te gemakkelijk en dan zullen enkele giftige pennentrekken volstaan om enkel nog puin achter te laten. Als Kim wel wint volstaat blij graaien in de grabbelton van een aantal dooddoeners om hetzelfde resultaat te bereiken. Om toch maar niks te vergeten help ik je even: de Europese landen stellen op atletiekgebied weinig of niks voor; Christine Arron en Ivet Lalova zijn er niet bij, om maar te zwijgen van de geschorste Europees kampioene Thanou; de tijdopname, de meting van de windsnelheid en de fotofinish kunnen het laten afweten... Je kunt het zo gek niet bedenken. Ik ben zeker dat je nog wel één of ander nieuw argument achter de hand houdt, mocht het echt mislopen en Gevaert alle verwachtingen zou inlossen. Maar misschien ben ik fout. Misschien is de hetze tegen Kim niet ingegeven door extra-sportieve redenen. Misschien komt op een bepaald ogenblik de échte kenner boven, die beseft dat een tijd van 11.10 en 11.04, zuiver voorbereid en gelopen, echte topklasse is; dat Kim tijdens de voorbije vier jaar nooit heeft ontgoocheld op een groot internationaal kampioenschap; dat een zilveren en een bronzen medaille op een wereldkampioenschap indoor, twee gouden medailles op een Europees kampioenschap indoor, twee zilveren medailles op een Europees kampioenschap outdoor en twee finaleplaatsen op de Olympische Spelen echt iets betekenen. Kortom, dat Kim véél meer respect verdient dan ze tot nog toe van jou heeft gekregen.

20 Comments:

At 8/08/2006 07:31:00 p.m., Blogger Coach Paul said...

test

 
At 8/08/2006 08:42:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Beste Paul,

Test ok !!!!
Dat je een zeer goede trainer bent wist ik al, maar je kwaliteiten als schrijver zijn ook niet mis.
Je hebt groot gelijk in je stukje over dhr Sonck.
Greetz, Peter (Rwanda)

 
At 8/08/2006 08:51:00 p.m., Anonymous mathieu said...

als je geen blogger was kon je hier een paar dagen niet reageren op je posts :s beetje raar was dat.
in ieder geval, ik ga volledig akkoord met je mening paul. ik ben zelf geabonneerd op runner's world, waar ivan sonck zijn eigen column heeft. meer dan eens moest kim gevaert het al ontgelden... medailles op ek's, finales op olympische spelen, belgische records.. altijd vond ie wel een reden om niet 'proficiat kim' te hoeven zeggen.. beetje kinderachtig hoe hij te koppig is om zijn ongelijk toe te geven

 
At 8/08/2006 09:00:00 p.m., Anonymous paul said...

sorry voor het blokkeren van de comments. Er was iets mis gegaan, en het heeft even geduurd voor ik het door had. Daarom, vanaf nu: commentaar geven!

 
At 8/08/2006 09:11:00 p.m., Blogger Hank said...

Sinds enkele wegen volg ik je blog en ik ben onder de indruk van je scherpe pen. Eigenlijk nog meer van je juiste en doodeerlijke analyses. Wat Ivan Sonck betreft in zijn kritiek op Kim Gevaert. Ik weet niet wat die man bezielt. Dat hij nu maar eens op jouw blog reageert ...

 
At 8/08/2006 09:21:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

Coach, ik kan voor een groot stuk meegaan in je betoog, maar je mag de Sonck niet afrekenen op die éne misser, het was wel een fameuze, toegegeven. Maar zoals elke dopingzondaar een tweede kans verdient (bijvoorbeeld Eric Wymeersch!!!), zo moet Yvan Sonck ook zijn herkansing krijgen. Niemand mag de eindrekening betalen voor één fatale fout. Vergissen is menselijk, éénmalige loslippigheid eveneens.
Paul, hanteer je hakbijl ook eens tegen grijze muizen zoals de Wuytsen...

btw, wat zat je daarstraks te konkelfoezen achter gesloten deuren, was la Galle op bezoek, hallo Pol?

 
At 8/08/2006 09:51:00 p.m., Anonymous piet peters said...

Ik hoor en lees natuurlijk niet àlles wat Sonck te vertellen heeft, maar ik kan me niet voorstellen dat hij geen respect heeft voor Kim Gevaert. De brave man heeft zijn spreekwoordelijke nuchterheid en relativeringsvermogen weliswaar verheven tot een karikatuur - ik neem aan dat de vorige hittegolf voor hem een momentopname was tussen twee ijstijden - maar 'relativeren' is nog altijd iets anders dan 'minimaliseren'. Voor mijn part liever een droge en kritische Sonck dan onvoorwaardelijke supporters als Wuyts, Van Nieuwkerke, Huybrechts, ... die zich verslikken in hun irritant gekwijl als ze hun held(inn)en mogen becommentariëren.

 
At 8/08/2006 10:25:00 p.m., Blogger Coach Paul said...

Marlon en anderen,

ik hanteer absoluut geen hakbijl tegenover Ivan Sonck. Ik waardeer Ivan Sonck als atletiekkenner en als rechtaan-rechttoe journalist, die vrank en vrij, zonder enige schroom, altijd en overal uitkomt voor zijn mening. Geen schrik om namen te noemen, steeds beschaafd ook. Mensen die de atletiekverslaggeving een beetje volgen weten dat Ivan's kritiek op Kim en de relativering van haar prestaties geen éénmalige "uitschuiver" zijn, maar wel een voortdurende en haast onbegrijpelijke minimalisering van haar prestaties. Het zij zo. Ik weet echter ook dat hij geen problemen heeft met andere meningen, ook al staan die lijnrecht tegenover de zijne, ook al is het zijn naam die genoemd wordt in een kritische column. Ivan kan iets hebben.

 
At 8/08/2006 10:42:00 p.m., Anonymous Mike said...

Bedankt om de commentaren terug open te zetten, al vergeten wat ik oorspronkelijk hier wou neerzetten... maar 't zal wel over de heer Sonck's onuitstaanbaar negativisme tgo van Belgische atleten geweest zijn. Had een persoon als Sonck ooit Triathlon verslaan,had Luc nu niet meer getraind, vrees ik!

 
At 8/08/2006 11:17:00 p.m., Anonymous Dirk said...

Ik ben het volledig met je eens, Paul. Een objectievere houding zou onze Ivan sieren. Ook wat de dopingproblematiek betreft, stel ik me vragen ivm. zijn houding. Ivan Sonck heeft in het verleden (grotendeels terecht) graag gewezen op het dopinggebruik in het wielrennen. Telkens heeft hij toen zedig gezwegen over de misbruiken die er ongetwijfeld ook waren in de atletiek: hoe verklaren we anders de successen van de Spaanse marathonlopers (Martin Fiz en C°) in de jaren '80 en '90. Wat met de spurtbommen à la Florence Griffiths en Michael Johnson? Of geloof jij echt dat die 19.32 op de 200 meter en al die toptijden op de 400 meter zuiver zijn gelopen, beste Ivan? Over al die vragen zou ik graag eens eens debat willen volgen.
Ik nodig jou, Paul evenals Ivan Sonck en Hans Vandeweghe uit om eens samen te zitten en te debatteren over die hete hangijzers. Ik zou er graag willen bij zijn!

 
At 8/09/2006 11:08:00 a.m., Anonymous marlon vanco said...

@Piet Peters: goed gezegd jongen, ik hak met je mee!

@Paul: dus toch niks zitten (ver)prutsen met Carla :-)

@Sonck: Yvan, je moet Kim's aandacht anders vragen, niet zo stijf en harkerig, schrijf bv een gazellig gedicht

advisor Marlon.

 
At 8/09/2006 12:11:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Advisor" Marlon,

jij wil overkomen als een groot sport-kenner, criticus, ...

maar buiten het showen op catwalks - wat heb jij op sportief vlak van ervaring ?

iemand die altijd zo'n grote bek opzet, moet toch massa's "advisor-experience" hebben ...

 
At 8/09/2006 12:11:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Advisor" Marlon,

jij wil overkomen als een groot sport-kenner, criticus, ...

maar buiten het showen op catwalks - wat heb jij op sportief vlak van ervaring ?

iemand die altijd zo'n grote bek opzet, moet toch massa's "advisor-experience" hebben ...

 
At 8/09/2006 09:24:00 p.m., Anonymous dieverr said...

Of de 19'32'' van Johnson zuiver is of niet, daar doe ik geen uitspraak over. Een feit is dat de heer nog steeds even scherp oogt, wat bij dopinggebruikers na hun carriere wel eens anders is... En wees eerlijk: die race staat toch in iedere sportliefhebbers ogen gegrift, althans toch in de mijne...
Wat de kritiek van Yvan op Kim: Kim heeft geantwoord zoals de groten het doen: op de piste! Hopelijk volgt er nog een titel op de 200m... Ik duim alvast!

 
At 8/09/2006 10:29:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

@anonymous saïd: ik liep een 6-tal marathons onder de drie uur, niet meer, besttijd: 2u 46min. Op 10000m: 33' rond. Zo, dat was het.

terug naar af,
catwalk-Marlon.

 
At 8/10/2006 12:43:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Marlon,

ist al ???

 
At 8/10/2006 05:48:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

@Saïd: da's alles, ja, weliswaar tussen mijn 35ste en 40ste jaar, mijn prestaties als veteraan laat ik buiten beschouwing, en gij jong?

 
At 8/19/2006 09:19:00 p.m., Anonymous Atletiek-én triathlonliefhebber said...

Men kan niet alles onthouden,Mike,of zelfs niet alles meegemaakt of gehoord hebben.Maar de heer Sonck heeft wel samen met trainer Paul triathlon becommentarieerd en heeft toen bewezen een groot journalist te zijn door op heel bescheiden wijze op de juiste momenetn de juiste vragen te stellen aan co-commentator en kenner Paul.
Dit gewoon even ter aanvulling...

 
At 2/05/2007 12:18:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Enjoyed a lot! Norton and antivirus amantadine hydrochloride patents Adio women's shoes Masterbating anime porn Fort bragg ca

 
At 3/17/2007 10:02:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Very cool design! Useful information. Go on! »

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home