zondag, juli 02, 2006

Weekend

Bijna middernacht, zondagavond. Gemengde gevoelens. Enerzijds ontgoocheld, anderzijds tevreden, heel tevreden. Sven Nys had normaal vandaag zijn derde mountainbikewedstrijd van het seizoen moeten rijden. Er kwam niks van. Darm- en maagproblemen. Te ziek om recht te staan, laat staan te fietsen op topniveau. Niet erg bemoedigend na het debacle van van vorige week. Luc Van Lierde, zachtjes aan gegroeid naar een goede vorm, bijna zijn beste. In Antwerpen had hij moeten bewijzen dat de aansluiting bij de wereldtop een feit was. Met de beste wil van de wereld kwam er dan toch niks van, nada. Out met een letsel, gekneusde ribben en een scheur in de tussenribspieren, na een stomme val, vorige zondag. Ontmoedigend, voor Luc, en voor de coach. Peter Croes had recht te zetten wat scheef stond na het weinig succesvolle Europese kampioenschap van vorige week. Het ging goed vandaag in de Marc Herremans Classic, tot één van zijn pedalen het begaf. Exit Peter, exit eerherstel. Prettig is anders voor een coach. Crash dan van Marc Herremans, rondtollend op de coblestones na een ongelukkig manoeuver van zijn toeverlaat Dirk Van Gossum. Bijna uitgeteld. Hoewel, Marc uittellen is niet zo simpel. Hij heeft al erger buitelingen overleefd. Maar anderzijds zag ik een prachtig revival van de triatlon in België. Een schitterende wedstrijd in het centrum van Antwerpen, met het beste deelnemersveld ooit in de halve triatlon, waar ook ter wereld. En een schitterende winnaar, Andrew Johns. Ik heb weer eens prachtige mensen leren kennen. Andrew, Lisbeth Kristensen, Pete Jacobs, Spencer Smith en nog een aantal anderen. Allemaal kampioenen, grootheden in hun discipline, een verzameling van wereld- en Europese kampioenen. Vriendelijk en bescheiden, dikwijls bijna bohémiens, verhuizend naar daar waar hun sport hen voert. Levend voor en van hun sport, zwemmend, fietsend en lopend door het leven, in het heetst van de strijd soms leidend, bijna altijd lijdend. Daarbuiten sloffen ze rond met een heerlijk eerlijke smile. Het was al bij al nog niet zo slecht, het voorbije weekend.

5 Comments:

At 7/03/2006 11:52:00 a.m., Anonymous liesbeth said...

'k Heb gisteren de uitzending gezien op sporza. Schitterend dat dit uitgezonden werd, leuk om ook eens die straffe mannen van triatlon op tv bezig te zien.

Er blijft toch nog een vraagje hangen, namelijk over Marc zijn reactie bij aankomst. Had hij dan al door dat zijn tijd zo goed was, of had zijn tijdsbesef toch ook in de klappen gedeeld?
Ik zou het anders wel begrijpen dat hij die wedstrijd niet goed vond omdat zijn armen slecht voelden, maar dan kan je ondertussen toch ook een klein beetje tevreden zijn met een schitterende tijd? Of ligt dat helemaal anders in het hoofd van een topsporter?

In elk geval, hopelijk bereikt Marc zijn volgende doel zonder accidenten, en kan hij daar achteraf wel tevreden over zijn.

 
At 7/03/2006 10:15:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

Dag Paul, je beeld van triathleten als rondtrekkende bohémiens vind ik erg mooi, ongewild denk ik dan aan dichters als Rimbaud en Verlaine, een totaal ander soort volk, maar toch, er is dat analoge aspect van vrijbuiterij en non-conformisme, de anti-braaf-burgerlijke attitude en een onmiskenbare rebelsheid, goed dat er nog dwarsliggers zijn, liefst sportieve rock 'n roll-poëten.

groets,
Marlon.

 
At 2/05/2007 12:47:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Enjoyed a lot! His first huge penis ariston hot water heater pomeranian losing hair Maternity clothes size 14 engineering plotters Ashore wrought iron and marble furniture

 
At 3/05/2007 11:29:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

What a great site »

 
At 3/17/2007 02:24:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Keep up the good work film editing schools

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home