donderdag, juli 27, 2006

Donkere wolken

Landis, Pereiro, Klöden, Sastre, Evans, Menchov, Dessel, Moreau, Zubeldia, Rogers. Minstens (lees dus "minstens") één van hen heeft gesjoemeld in de Tour. Een antidopingstest van één van de top-10 renners zou volgens de UCI een "abnormaal resultaat" hebben opgeleverd. Bovendien weet ik uit zeer goed ingelichte bron dan één van deze hoger vernoemde renners ook op de lijst van Fuentes staat. Als die renner niet dezelfde is als de nu geviseerde, dan hebben minstens twee renners van de top-10 boter op het haar. "Minstens" twee dus. Minstens. Laat ons hopen dat het niet Landis is. Het bestaansrecht van de Tour zou misschien wel eens in het gedrang kunnen komen. Men kan de kluit toch niet blijven belazeren, of toch? Hoewel, geruchten beginnen meer en meer in de richting van Floyd te wijzen. Plotse afzeggingen voor enkele criteriums waar onwaarschijnlijk veel poen te rapen valt worden door sommigen geïnterpreteerd als een veeg teken. Ik kan me ook voorstellen dat dit voor Phonak de doodsteek zou kunnen betekenen, na eerdere dopinghistories met o.a. Camenzind en Hamilton. Laat ons voor de wielersport ook maar hopen dat het Klöden en Rogers niet zijn. Ik vrees dat T-Mobile, na de roemloze en vooral pijnlijke afgang van der Jan en zeker nu ook Eddy Mazzoleni genoemd wordt in een dopingnetwerk, niet veel meer kan slikken. Van Rabobank weet ik dat ook zij enorm gesteld zijn op een clean imago. Mocht het Evans zijn, dan zou de link tussen het slikken van Davitamon-vitamines en goed presteren (mocht die er al zijn) meteen getorpedeerd zijn. Of Marc Coucke dan nog veel geld zou willen spenderen aan de wielersport blijft voorlopig een onbeantwoorde vraag. AG2R dan met Dessel en Moreau. We weten ondertussen hoe de Franse media met dopingzondaars, of would-be zondaars omgaan. Nietwaar, Lance? Hoe het Spaanse Balearenteam van Pereiro (één van de twee hoofdsponsors is een bank) en het Euskaltelteam zullen reageren is een beetje een vraagteken. Zij zijn in Spanje ondertussen al het één en het ander gewoon. Ik zie donkere wolken hangen boven de wielersport, en ik vrees nu echt wel dat er volgend jaar in het wielrennen heel wat minder geld zal omgaan. Wiens fout, denk je?

21 Comments:

At 7/27/2006 04:31:00 p.m., Blogger wim said...

het is Landis, Pol

zijn ploeg heeft het bekend gemaakt.....

 
At 7/27/2006 04:46:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dus eerst een bloedtransfusie na een moeilijke rit en daarna wat testosteron. Maar testosteron is toch altijd opspoorbaar, waarom neemt hij dat dan?

 
At 7/27/2006 04:48:00 p.m., Anonymous Ken said...

één woord, TRIESTIG ....

 
At 7/27/2006 04:52:00 p.m., Anonymous mathieu said...

kvrees da da ne ele zware klap is vr de wielersport.. kgeloof er ook nie echt meer in. verdomme, wrm wrm wrm???

 
At 7/27/2006 04:54:00 p.m., Anonymous mathieu said...

echt verschrikkelijk ist

 
At 7/27/2006 05:06:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

Voor een tijdje afschaffen die foute boel! En dikke verontschuldigingen van alle lyrische journalisten, Wuyts op kop. Wie bedondert wie? Hoofdschuldigen zijn de inhalige media, de beoogde kijkcijfers en het platte entertainment, het pure show-gehalte! De 'prijzen' worden opgedreven naar onmenselijke hoogtes. Tom Boonen had gelijk: "dit is er gdv over". Waar blijft de zuivere journalistiek, wie onderzoekt nog iets, wie is nog kritisch? Nee, op de koffie bij de vedetten, 'ons kent ons', supportersfeesten gaan presenteren enz. "Hoe kunnen we u bedanken, Johan", ooit de tranerige woorden van een VRT-reporter tav de afscheidnemende Museeuw. Hypocriete bende toch!
Krijg ik ook excuses van diegenen die mijn kritiek 'ter zake' twee dagen geleden nog (anoniem) hebben weggelachen?

 
At 7/27/2006 05:29:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

Ook dit nog, ik wou in een eerste furieuze reactie een vlammend item wijten aan deze onfrisse zaak, maar ik doe het niet: laat we zwijgen en ons bezinnen over "wielersport". Ook de heren politici zouden voortaan eens tweemaal mogen nadenken eer ze nog een graantje komen meepikken van deze verziekte topsport. Zovele media- en beleidsmensen hebben hier vette boter op hun hoofd, ieder wil zich sympathiek verrijken... op de kap van de wielrenners, vaak medeplichtig, maar dikwijls tegelijkertijd slachtoffer. En moge de onaantastbare Eddy Merckx & co ook eens wat bescheidener willen worden, of eerlijker? Hetzelfde mbt Patrick Lefever: stop toch die grote comedie, miljoenenman, je haalde zelf Virenque binnen na diens duistere escapades, waar was je morele stellingname toen? Poen had je geroken, zo simpel was dat.

 
At 7/27/2006 05:37:00 p.m., Blogger DavidL said...

*zucht*, alles lijkt tegenwoordig verkocht...
Marlon, ik ben wel niet akkoord met je bewering dat de media de hoofschuldigen zijn in deze zaak, ik dacht dat atleten sterk moesten zijn op alle vlakken, iemand die niet nee kan zeggen is niet sterk... wel?

 
At 7/27/2006 05:46:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik val al lang niet meer achterover dat een topsporter tegen de dopinglamp loopt. Voor de mensen die niets anders te doen hebben dan de wielersport volgen in de krant en op TV is dit misschien een ramp, maar er zijn zoveel ergere dingen in het leven dan doping in de sport.

Peter VM

 
At 7/27/2006 06:07:00 p.m., Anonymous piet peters said...

Opvallend hoe 'Marlon, bakkes' hier weer te keer gaat, niet gehinderd door enige feitenkennis... Ga even naar De Standaard, lees eens wat een andere sportarts (sorry Paul, maar een second opinion kan nooit kwaad) voorlopig te vertellen heeft, en zwijg een dag of twee. Overigens, kunnen ze die Marlon z'n speeltje niet een maand afpakken?

 
At 7/27/2006 06:56:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dag P.,

Groot was mijn verrassing toen ik U deze middag toevallig tegen het lijf liep, nee, niet in de Lichtaartse bossen, daar fietst, loopt, ruitert, wandelt, hangt al meer dan genoeg volk rond, nee niet op de een of andere school want ’t is vakantie-speeltijd (1500 opeenvolgende uren zonder onderbreking betaald verlof MOETEN nemen moet ook lastig zijn !) ,ook niet tussen de pasta en anti-pasta of omgekeerd, maar wel tussen het zoeken op ’t internet naar de beste isotone sportdrank en dorstlesser en of die al dan niet nu met dit warme weer primeert op een energiedrank.
Daar stond je dan plotseling voor mij : P. VDB…even mijmerde ik weg naar lang vervlogen jeugd-college-jaren in het Brusselse en dacht ik aan die initiaalgenoot van U, een Brusselaar, die gespecialiseerd was in het draaien van pensen, worsten en andere loeren en die nu in een andere wereld zou moeten vertoeven, maar met die man die toendertijd zelfs zijn eigen ontvoering ensceneerde weet je natuurlijk nooit, wie weet heeft hij met zijn begrafenis niet zijn laatste truc uit de mouw geschud om definitief gerust gelaten te worden door de fiscus…..
But lets get back to reality : P. VDB coach…. Zeg dat is lang geleden dat ik van U nog iets gehoord of gezien heb ! But thats life . Je bent ook met van alles en nog wat bezig, een duizendpoot, een octopussy…dus : no hard feelings !!
Leuke site, mooie artikels, vlot geschreven, onderhoudend maar ik mis iets, iets dat in U WEL aanwezig is maar ik hier nu niet voldoende terugvind, dat “ straight to the point “, dat scherpe, Uw gedacht verdomme durven zeggen, je bent er dikwijls op, dus…doen !! Durven zeggen hoe het komt dat Boonen geen rit wint !!! (Hoe ist het mogelijk dat die jongen 14 dagen voor de tour speciaal in de bergen mag gaan trainen om beter bergop te geraken en daardoor zijn explosiviteit naar de vaantjes helpt….en dat is niet de enige reden hoor!, er is er nog een medische ook ! )
Zeg, aangezien ik ook een Nijs-fan ben, (tenminste tot er geen bezwarende feiten aan het licht komen, want sinds juni 2006 bekijk ik de wielersport in ’t algemeen en zeker iemand die er één dag bovenuitsteekt( Landis!) en dus zeker iemand die een heel seizoen lang de beste is, door een andere bril, vooral als je weet dat er in de lage landen ook nog Fuentes’sen rondlopen….P., behoed hem, U, en heel wielerminnend Vlaanderen hiervoor, please) kan ik misschien een oplossing aanreiken: het heeft dus duidelijk te maken met de warmte => vochtverlies is dan normaal => te groot vochtverlies, niet =>dat lijdt tot krampen => prestatievermindering. Er loopt dus iets fout met de vochtregulatie, in het lichaam moeten er voldoende vochtregulatoren aanwezig zijn, en dan is dat probleem opgelost.
Dus………

Zeg P., binnen een paar jaar misschien Doctorandus P., bel mij eens op and make my (and your) day !!
Tot dan.
Groetjes

 
At 7/27/2006 06:57:00 p.m., Anonymous marc said...

en zeggen dat 'pasta met zalm' duizend keer betere resultaten geeft, nietwaar Paul?

 
At 7/27/2006 07:31:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Jammer voor de cleane renners. Zij worden vooral gestraft.

 
At 7/27/2006 08:56:00 p.m., Blogger wimvdputte said...

En de boer... hij ploegde voort

Wees gerust, volgend jaar komt er opnieuw een Tour, met even veel show, met een even grote publiciteitskaravaan, met even veel media-aandacht.
En de sponsors: die blijven komen, want de Tour... dat heeft niks meer met sport te maken maar met entertainment en B-to-B activiteiten, waarop multinationals hun beste klanten eens uitnodigen om een dagje in de volgwagen te zitten.
Sponsors tevreden, hun klanten tevreden, organisatoren tevreden.

En... o ja... doping?
Een vervelende bijwerking. Wat antwoordde Marc Coucke voor het begin van het seizoen ook alweer tijdens een interview op de vraag welke impact een dopingschandaal zou hebben op het imago van zijn bedrijf? "Negatieve publiciteit is ook publiciteit". Daarmee is alles gezegd, nietwaar!

 
At 7/27/2006 09:40:00 p.m., Anonymous paul said...

ik weet het, heren, ik weet het. Het is erg, maar kom, er zijn erger dingen in de wereld. Ik kruip even in mijn blog. Mischien tijd voor echte actie.

Paul

P.S. anonymous, ik wil je wel bellen, maar ik vind je niet terug onder de "A" in mijn telefoonboek.
Mijn email: paul.vandenbosch@scarlet.be

 
At 7/27/2006 11:30:00 p.m., Anonymous Karel P. said...

Het wielrennen, weinig of veel bedotterij, ik zou in elk geval toch graag eens een aannemelijke uitleg horen over hoe testosterone de "plotse" (?) wederopstanding van Landis zou kunnen verklaren. Testosterone is geen amfetamine, een pepmiddel dat instantaan werkt, toch?

En, eerlijk gezegd, ik vind die "inzinking" en "wederopstanding" van Landis in de Tour geloofwaardiger overkomen dan coureurs die dag-in-dag-uit, over de weken heen, op een constant bovenaards niveau tekeer blijven gaan. Iedereen die al eens deftig proberen te trainen heeft, weet hoe evident het is om 2, laat staan 3 of meer dagen achter elkaar "super" te zijn. Wat wij overigens een "inzinking" durven noemen, een 8-tal minuten minder snel rijden op een bergetappe van ongeveer 200km: dat komt misschien overeen met een gemiddelde snelheid van pakweg 39 ipv 40 km/u. Bij zijn "wederopstanding" waren de rollen gewoon omgedraaid: Landis reed 40 km/u, de concurrentie hield het "maar" uit op 39 km/u, de sissi's !

Ik weet dat ik nu ga afgeschoten worden omdat ik mijn rosse haarkleurgenoot ter elfder ure nog effe ga proberen te verdedigen, maar het zaakje verdiende mijns inziens toch een héél klein beetje méér nuance... Just shoot if I'm wrong.

 
At 7/27/2006 11:36:00 p.m., Anonymous Karel P. said...

Btw, Paul,

Heb jij vandaag opnieuw 60km tegen 36km/u gefietst?

Groeten,
Karel

 
At 7/28/2006 12:50:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Marlon,

excuses moet je zeker niet verwachten ...

Je schreef dat je liefhbber bent van Pantani ??? En een journalist als Wuyts (of de pers in het algemeen) schiet je af ... ?!

Het is niet Wuyts of de pers die doping pakken hé - maar wel de coureurs ...

En ik dacht dat uw Marco Pantani daar één van was ...

 
At 2/07/2007 07:42:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Very cool design! Useful information. Go on! »

 
At 3/18/2007 01:26:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Keep up the good work video editing schools

 
At 4/25/2007 04:22:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP »

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home