dinsdag, juni 27, 2006

Morgen wordt het niet beter

Ik heb vanmorgen de krant doorgenomen. Er stonden verhaaltjes in over Armstrong, over Kenteris en Thanou, en los daarvan over Jan, de zoon van Rudy. Er werd verwezen naar RH, mooie Jorg, Classicomano, Sevillano, nummer 4142 en een hoop andere slikkers en spuiters. Eigenlijk zijn het hallucinante verhalen, over betalingsbewijzen voor epo, anabolica, HMG, groeihormoon, IgF-1, testosterone, insuline, bloedtransfusies. Er wordt melding gemaakt van hoeveelheden en data, te exact om nog af te doen als loze praatjes. Natuurlijk wisten insiders al lang dat er stront aan de knikker was. Renners die van dag op dag beter worden tijdens de derde tourweek, nadat ze net nog de definitieve instorting nabij leken. Renners die na meer dan zeven uur rondkletsen op de zwaarste cols fris en monter ogen, zelfs geen verhoging van ademritme lijken te hebben, vlak na hun aankomst. Renners die ooit een Ronde wonnen, met een hoofd dat na de laatste rit bijna twee keer zo dik was als bij de eerste etappe. Renners die wereldkampioen worden, met spleetogen en een gezwollen gezicht. Renners die koersen winnen met rondspetsend schuim op de lippen. Renners die in enkele weken op vormgewicht komen, messcherp, zonder prestatieverlies. Renners die weken voor geen poot vooruit komen, plots een glansprestatie neerzetten, en dan weer even vlug wegdeemsteren. Read my lips: het kon niet, het kan niet, het zal nooit kunnen. Het zou me bovendien verwonderen mocht "dokter" Fuentes de enige spcialist ter zaken zijn, het zou me nog meer verwonderen mochten alleen renners tot zijn cliënteel behoren. Je weet het allemaal wel, je hoort het, je ziet het. Maar toch blijft het schrikken, als het zwart op wit nog eens te lezen staat. En daar sta je dan als coach, met je eigen verhaaltjes over melkzuurtesten, hartslagzones, energiedrankjes, voorzichtig afvallen, bloktrainingen, supercompenseren en motiveren. Daar sta je dan, samen met je atleet knokkend om een percentje beter te worden. Het is dan moeilijk om enthousiast te blijven, moeilijk om niet wantrouwig te worden tegenover Jan (what's in a name)en alleman. Of moet ik blijven denken: morgen wordt het beter?

6 Comments:

At 6/27/2006 10:01:00 p.m., Blogger pietje velo said...

wij hopen met u dat het morgen beter wordt...

 
At 6/27/2006 11:52:00 p.m., Anonymous marlon vanco said...

En toch Paul, ik denk dat er lichtpuntjes zijn. Zo'n Sylvie van der Vaart lijkt me loepzuiver, zoals jij zelf trouwens. Schoon koppel, puur natuur.

Marlon koppelt.

ps: neo-platonisch uiteraard

 
At 6/28/2006 03:25:00 p.m., Blogger bewa said...

Slik...

Om stil van te worden...
Mijn vrees is dat die verhalen 'nooit' de wereld uit zullen zijn.

Zeg nooit nooit...

 
At 3/02/2007 07:17:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Enjoyed a lot! Chapter 13 bankruptcy rules regarding ira 401k withdrawals Brazilain ass Kenmore appliances owners manuals Uk voyeur pics Buy buy protonix online Photos of famous latinos Gay nude male teens Area rug shaw compare arapaho round gay sex tollywood sex http://www.essential-oils-skin-care.info/Striking_swimsuits.html bus bang sex http://www.latino4.info/Adult.html

 
At 3/17/2007 03:21:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

That's a great story. Waiting for more. video editing programs

 
At 4/25/2007 09:54:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home