woensdag, mei 24, 2006

niet zeveren, presteren

Misschien was de vierde plaats van Filip Meirhaeghe vorig weekend in Spa wel de prestatie van de week. Schitterend. Meirhaeghe had zich meer dan twee jaar geleden buitenspel gezet na een positieve dopingcontrole. "Game over" luidde toen zijn eigen uiterst korte analyse van de situatie. Filip ging zich, noodgedwongen, bezig houden met andere zaken. Vorig jaar nog zag ik hem rondslenteren als toeschouwer tijdens het E.K. in Kluisbergen, bijna anoniem, duidelijk overgewicht met zich meezeulend. Die komt nooit meer terug, dacht ik toen nog. Ik was niet de enige die er zo over dacht. Coach Rudy De Bie was dan ook wat blij dat Sven Nys zijn Olympische plannen kenbaar maakte. Zo had hij opnieuw twee troeven in de hand, Sven en Roel Paulussen. Na de prestatie van Meirhaeghe wordt plots een lichtjes andere toon aangeslagen. Meirhaeghe en Paulussen verkondigen luid dat Sven niet moet denken om hun plaatsjes voor de O.S. in te pikken, en ze vinden dat Sven mee wereldbekers moet rijden in plaats van wegwedstrijden. Ze stellen zelfs zijn selectie voor het E.K. in vraag. Of hij zomaar over het hoofd van de "echte" mountainbikers mag springen, ook al zijn ze enkele klassen minder? Ook De Bie laat van zich horen, en stelt nu al dat Sven verdomd goed zal moeten zijn tijdens de mountainbike wedstrijden die op zijn programma staan. Ik ga het even anders stellen. Sven is echt wel van plan om naar Peking te gaan, en we hebben zijn programma uitgetekend in functie van dit doel. En daar horen wegwedstrijden bij. Tot nader orde is het in de sport zo dat de beste geslecteerd wordt, ook al heeft hij een jaar met de knikkers gespeeld in plaats van te trainen. Niet zeveren dus, Roel en Filip, presteren. Sven is echt niet van plan om het jullie gemakkelijk te maken!

5 Comments:

At 5/25/2006 11:19:00 a.m., Blogger Glenn Ploegaerts said...

Groot gelijk! Is het niet zo dat de beste rijders moeten gaan? Als blijkt dat Sven beteris dan 1 van de 2 moet hij gaan!

 
At 5/30/2006 10:44:00 p.m., Anonymous PeeShy said...

Zo afkerig staat Meirhaege precies toch ook niet tegenover Nys. Heb vorige week zaterdag nog in De Morgen gelezen dat hij zelf ging contact opnemen met Nys in plaats van te wachten op actie van de Bond.

 
At 2/21/2007 02:21:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

What a great site Fresh flower delivery van couver bc Rehab xanax trading card price guide Quick cellulite treatments coffee jefferson Lexapro and pot prozac concerta together concerta cod Peugeot com tr Energizer duracell battery concerta assistance programs Laser london tooth whitening Dell computer harddrive Connecticut bathtub refinishing Gold and silver necklace barcode readers uk http://www.whatisbontril.info/concerta2beffects.html concerta qoclick

 
At 3/06/2007 12:07:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Very nice site! http://www.new-infiniti.info/infiniti-g20-accessories.html Tattoo removal in austin texas irs 401k loan Dr mcdougall92s 12 day healthy weight loss Review of herbal phentermine Ambien interaction chlomid Cheap car mp3 players uk Info on ativan medication and side effects pliki gerbera Aston martin m12 Phentermine 37.5 no prescription Acne and liver promethazine taken with vicodin February 4 2006 sheraton waikiki Kia sedona floor mats Resetting parental control on the ps2 popup blocker sounds Powerpoint presentations on erectile dysfunction infiniti dealership Dealerships gmc dealers illinois

 
At 4/26/2007 08:29:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Very nice site! »

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home