maandag, mei 22, 2006

Geoefende blik

Stijn Coninx, die met een kleine filmcrew was neergestreken in Lanzarote om een film te maken over Marc Herremans, was tussen de opnamen door een meer dan aandachtig toeschouwer van de Ironman. Met duizend waren ze aan de start gekomen, verenigd door de wil om op één dag tijd te evolueren van gewone sterveling tot Ironman. De oudste deelnemer was 70 jaar oud, en ook hij redde het. Stijn stond erbij, en hij keek ernaar, met een warme, meelevende blik. Hij bewoog zich duidelijk in een nieuwe, voor hem ongewone werkomgeving, in een misschien wat vreemde wereld. De wereld van de sport, van de extreme sport dan nog, een wereld die de zijne (nog) niet is. "Wat drijft Marc en al die andere atleten toch om aan een dergelijke waanzinige opdracht te beginnen", zag ik hem bijna hardop denken. Met de geoefende blik van een topregisseur zocht hij naar nieuwe invalshoeken, naar die momenten waarvan alleen hij weet dat ze zijn film zo uniek zullen maken. Hij zag emoties, echte, geen gespeelde of ingestudeerde. Hij zag winnaars en verliezers. Hoewel, wat heet een verliezer te zijn als je de 226 kilometer hebt volbracht binnen de toegestane tijdslimiet, als je de wedstrijd op een "redelijk" menselijke manier hebt overleefd?

5 Comments:

At 5/23/2006 11:07:00 a.m., Anonymous Talleke said...

Kwam hier terecht via blog van An Wauters en alhoewel ik niet echt een sportfanaat ben, heb ik enorm veel respect voor de prestaties van sommige atleten... oa Marc Herremans... chapeau voor die man!!!!! En niet alleen op sportvlak!!!
Alsook proficiat met je blog.... ik kom zeker nog eens lezen want jouw manier van schrijven boeit mij wel!!!!!

 
At 5/23/2006 11:16:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Net als Talleke hier terechtgekomen via An Wauters.
wat een prachtprestatie die Marc heeft geleverd !!!
Ik wens hem nog veel succes toe !!
alsook voor jezelf met je blog, ik ga hier zeker terugkomen
groetjes
Borriquito
htp://borriquito.skynetblogs.be

 
At 5/23/2006 06:22:00 p.m., Blogger mia l. said...

zeer geboeid door je blog! de coach, die niet alleen een geoefende blik heeft, maar ook nog een filosofische geest...je komt het niet dikwijls tegen!
de kracht en het positivisme van marc geeft me moed om zelf beperkingen te aanvaarden!
en het enthousiasme van de coach werkt aanstekelijk om te geloven in projecten en mogelijkheden.
veel dank voor die dagelijks input!

 
At 2/16/2007 11:41:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

best regards, nice info Lyrics for vitamin r by chevelle the band tara reid liposuction scar care jan marini product skin care herbal life product skin aging care skin skin shots of liposuction Invicta 9937a watch Bb-pot mp3 player dog tag Ultra thin watches charlotte nc skin care Dsl e mail dead sea skin care

 
At 3/03/2007 11:22:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home