maandag, mei 29, 2006

Er zijn geen zekerheden meer

Ronduit imponerend hoe een vrij schriele man, gezegend met een kaal doodshoofd, en rondlopend in een sportbroekje dan nog, jarenlang, week na week tweeëntwintig testosteronebommen in bedwang kon houden. Uitpuilende ogen, gezwollen aders kronkelend over het voorhoofd, bewegende neusvleugels die ingehouden gebries niet konden verstoppen: Pierluigi Collina liet zich nooit opzij zetten door welke voetballende miljonnair dan ook. Untouchable, zo leek het toch. Collina's wil was wet, en nooit week hij één millimeter van plaats als furieuze voetballers de vereiste privézone rondom hem letterlijk met de voeten traden. Tot Collina's reputatie vorig jaar een barstje begon te vertonen. Pierluigi leek niet ongevoelig voor het grote geld. Hij hapte graag toe toen Opel, op dat ogenblik hoofdsponsor van AC Milan, hem een sponsoringscontract van één miljoen euro aanbood. Zijn handtekening op dit contract betekende meteen het einde van zijn scheidsrechters-loopbaan. De barst dreigt ondertussen een hele scheur te worden. Collina's naam wordt genoemd in een groot voetbalschandaal met algemeen directeur Luciano Moggi van Juventus in een hoofdrol. Misschien is er nog veel meer aan de knikker. Naar het schijnt gooit Jan Koller nog met al wat hij in handen krijgt als hij herinnerd wordt aan de betwiste strafschop die gastland Nederland in de laatste minuten de overwinning schonk tegen Tjechië tijdens Euro 2000. Wie leidde toen ook weer de wedstrijd? Zou Collina toen ook...? Ye in België, we kunnen ermee leven. Scheidsrechter Hoyzer in Duitsland, tot daar nog aan toe. Nederlandse voetballers die een centje willen bijverdienen, och ja, menselijk toch? Een dolgedraaide Italiaanse voorzitter van een topclub? Nooit gehoord van Italiaanse maffia misschien? Maar Collina? Er zijn geen zekerheden meer.

5 Comments:

At 5/30/2006 12:02:00 a.m., Anonymous liesbeth said...

Een tijd geleden zag ik een erg mooi interview van Collina, in spraakmakers of iets gelijkaardigs.. 'k Was toen helemaal onder de indruk van die man (of was het nu van interviewer Filip Joos in zijn beste italiaans??;-) ) Collina leek me toen een heel oprecht en -toch wel!- zachtaardig persoon. Verdorie toch, weer een ontgoocheling rijker!!

 
At 5/30/2006 12:22:00 a.m., Anonymous DRC said...

Collina is zelf nooit omgekocht, wordt ook nergens beweerd dacht ik. Het enige wat gezegd wordt, is dat hij, toen er iemand hem zei dat er geruchten waren dat er scheidsrechters extra mild waren voor Juventus, gereageerd heeft door dit af te schilderen als praatjes. Dit is geen bedrog, naïef misschien wel. Hij behoudt vertrouwen in zijn collega's boven beschuldigingen vanuit de voetbalclubs(die waarschijnlijk al zo dikwijls tegen hem komen klagen over scheidsrechters).

 
At 7/18/2006 09:52:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

 
At 7/20/2006 03:00:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

 
At 7/21/2006 11:36:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

I find some information here.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home